Вы просматриваете: Главная > Бібліотека 138, Бібліотекар 138 > Міжнародний день дитячої книги. Виставка

Міжнародний день дитячої книги. Виставка

Міжнаро́дний день дитя́чої кни́ги — свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку (починаючи з 1967) 2 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена.
Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі. Зазвичай до цього дня у багатьох країнах приурочують проведення тижня дитячої та юнацької книги. Проводять ранки, конкурси, виставки, конференції і фестивалі, присвячені найкращим книгам світу. Програми яскраві, розважальні, такі, що запам’ятовуються. Традиційно з нагоди свята представники IBBY організовують в школах різних країн урочисті заходи для дітей, зустрічі з авторами і ілюстраторами, конкурси на найкращий твір тощо. І скрізь, у всіх країн і народів королем свята вважається Андерсен. Чарівному казкарю Андерсену належать романи, п’єси, вірші, проте в літературі він залишився перш за все як автор казок та історій, що склали 24 збірки, виданих в 1835–1872. Світову славу Андерсену принесли його казки, в яких поєднується романтика і реалізм, фантазія та гумор і сатира. Біографія Андерсена теж нагадує казку, особливо якщо з довірою поставитися до його розповіді про себе в двох великих мемуарних нарисах «Казка мого життя». Твори Андерсена спонукали українського композитора Жанну Колодуб до створення багатьох музичних творів для дітей. Серед них — «Снігова королева» та інші… Вікіпедія.

До дня дитячоi книги, вивчали бiографiю Ганса Андерсена, читали казки, малювали малюнки до казки ,,Дюймовочка”, дивились мультфiльм “Гідке каченя”.

Малюнки до казки Г.-Х. Андерсона “Дюймовочка”.

Сучасна казка

Наталія Веселицька і Ірина Джуваго разом з керівником творчих проектів Державного видавництва “Дніпро” Лідією Вакуленко.


Залишити відгук

Щоб залишати коментарі, вам необхідно войти.