Вы просматриваете: Главная > Свята і заходи, Фото школи > Новий учбовий рік починається!

Новий учбовий рік починається!

Новий навчальний 2017-2018 рік починається!

Гостинно запросив учнів новий учбовий рік 2017–2018. В спеціалізованій школі № 138 I-III ступенів Шевченківського району міста Києва він почався як усюди зі святкової лінійки, привітання директора школи Адаменко Оксани Володимирівни, зустрічі в класі з класними керівниками.

Для дітей 2-б ще з подорожі на виставку Всеукраїнського мистецького фестивалю «Сад Любові та Радості України – країни Здійснення Мрій» в Київську міську державну адміністрацію міста Києва разом з класним керівником і батьками.

Другій рік продовжується плідна співпраця автора проекту Наталії Веселицької і колективу з Київською міською державною адміністрацією столиці, яка надає можливість розгорнення експозиції в чудовому холі на другому поверсі.

Учасники проекту – люді різного віку (від 0 до 150 років), які мають любов до мистецтва, дар божий бачення прекрасного, бажання їм ділитися з оточуючими, які мають різний рівень професійної підготовки.

Діти познайомились з експозицією, про яку їм розповіла Наталія Веселицька, керівник гуртка образотворчого мистецтва «Краплинки» школи №138. Цінність творчості, показаної в світлій і просторій залі, для дітей виросла в десятки разів, вони виказали бажання приєднатися до однокласників на заняттях студії, тому що їх творчість розміщувалася поряд з професійними роботами майстрів.

Подорож виставкою.

На початку експозиції діти побачили герб міста Києва, розроблений художником Юрієм Дрюченком, членом Національної спілки художників України, головою художнього журі фестивалю “Україна – країна Здійснення Мрій”.

Герб Києва. Автори: Юрій Дрюченко і Юрій Соломінський.

Учні звернули увагу на роботи Юрія Петровича з серій “Крим українській”, “Дуби Поділля”. Також на виставці є картини зрілих майстрів: Євгена Гуйди, професора кафедри рисунку та живопису Київського Національного інституту технології та дизайну – “Мотиви Генічеська”, Галини Орлової, майстра народного мистецтва з Донбасу (український Краматорськ) – “Донбаська Богородиця”, “Святогорська Лавра”. Діти також побачили роботи викладачів – Наталії Веселицької і Ірини Дживаго. Звертаємо увагу на картину Наталії Веселицької «Україна – країна Здійснення Мрій», яка є символом проекту, «Вартових саду» Ірини Дживаго.

Ліворуч: Галина Орлова, майстриня народного мистецтва з Донбасу (український Краматорськ) – “Донбаська Богородиця”, “Святогорська Лавра”. В центрі: Євген Гуйда, професор кафедри рисунку та живопису Київського Національного інституту технології та дизайну – “Мотиви Генічеська”.

Особливе місце в експозиції належить картинам і лялькам студії образотворчого мистецтва “Колорит”, керівник Сердюк Надія Михайлівна.

Роботи дітей студії “Колорит”.

Саме в експозиції цій виставки учні 2-б змогли побачити свої роботи, підняти свою самооцінку і отримати естетичне, моральне задоволення, зняти емоційну напругу святкового дня. Наприклад, серед воїнів Архангела Михаїла в композиції «Військо Архістратига Михаїла захищає дерево Життя міста Києва» були бійці, яких створили Ігор, Борис, Аля, Софія. На дереві Янголів – своїх Янголів-охоронців. На виставці чи мало творчих робіт учнів цієї школи із різних класів.

Композиція “Військо Архістратига Михаїла оберігає дерево Життя міста Києва”. Школи №138 і 27 міста Києва Шевченківського району.

Основу експозиції утворюють дерева: “Дерево Культури міста Києва”, “Дерево Янголів”, “Дерево Життя Деснянського району”, “Дерево Життя Голосіївського району”, “Дерево Життя Шевченківського району”, “Три дерева Дарницького району” і “Дерево Життя школи №27”.

“Дерево Янголів”.

Одне з трьох дерев Дарницького району міста Києва”.

“Одне з трьох дерев Дарницького району міста Києва”. Дерев’яні спіли з дитячими роботами. Картини Юрія Дрюченка, Наталії Веселицької, Ірини Дживаго.

Ліворуч: “Дерево Шевченківського району міста Києва”. Виконувала школа №97 Шевченківського району міста Києва.

“Дерево Життя Деснянського району міста Києва”.

“Дерево культури міста Києва”.

“Дерева Життя школи №27” та “Дерево Життя Голосіївського району міста Києва”. На дерев’яних спилах – роботи дітей 27 школи Шевченківського району міста Києва.

Біля цих дерев розташовані янголи, птахи і звіри на картонках і дерев’яних зрізах, які подарував дітям мер Києва Віталій Володимирович Клічко. Навзаєм отримав від дітей подарунок – “Дракончика з місяцем” на дерев’яному спілі, газету “Культура і Життя” №8 про проект і книгу Наталії Веселицької “Пригоди малюка дракончика Ластика…” з автографом автора.

“Дракончик з місяцем”.

Цікава подорож виставкою перейшла в майстер-клас «Я люблю Україну – країна любить мене». Кожній дитині було роздано картонне шаблон-сердечко.

Майстер-клас в КМДА.

Сердечко уміщується на долоньці дитини та символізує автора подарунка. Кожна дитина вибрала кольори свого серця. Внутрішнє серце символізує країну, тому воно жовто-блакитне. Фон між серцями ми заповнили зірками святкового салюту як впевненості в тому, що воїни АТО обов’язково завоюють мир у Вітчизні. Кожне таке серце – це подарунок на фронт, ордени від дітей. Діти вже робили такі пластилінові подарунки для воїнів АТО весною 2017 року. Ми самі у кінці березня-початку квітня дарували їх бійцям.

Постановка завдання майстер-класу “Я люблю Україну – країна любить мене”.

До створення подарунків приєдналися декілька батьків і теж створили такі серця.

Діти 2-Б спеціалізованої школи № 138 I-III ступенів Шевченківського району міста Києва з серцями-подарунками.

Серця дітей 2-Б для захисників Вітчизни.

Лишалось тільки вкрити зображення лаком, з звороті – фарбою, зав’язати мотузку на кожен «орден» і запакувати у конверти. Конверти нам подарувала небайдужа до долі країни пані Оксана, хазяйка магазину-кіоска.

У невеличку коробочку було упаковано світло, натхнення і радість від дітей і дорослих. Наступного дня цінний пакунок було передано нами на фронт.


Залишити відгук

Щоб залишати коментарі, вам необхідно войти.