Вы просматриваете: Главная > Життя школи > До Всеукраiнського уроку з безпеки дорожного руху “Безпечна дорога додому” для дiтей та батькiв.

До Всеукраiнського уроку з безпеки дорожного руху “Безпечна дорога додому” для дiтей та батькiв.

Безпека на дорозі – дуже важлива тема, яку необхідно обговорити з дитиною. Навіть якщо ви будете проводжати і зустрічати маленького пішохода зі школи, питання безпечного дорожнього руху повинен постійно бути під вашим пильним контролем.
Варто відзначити, що дитина в усьому бере приклад з батьків, в тому числі і «законам доріг». Ви можете починати вчити правила дорожнього руху для дітей ще з дошкільного віку, моделюючи різні дорожні ситуації з використанням іграшок-машинок, а також під час катання на дитячому електромобілі або велосипеді.
Дорога і транспорт приховують в собі безліч небезпек для дитини, тому батьки повинні розповідати малюкам про правильну поведінку на проїжджій частині та в транспорті, познайомити дошкільнят з основними дорожніми знаками.

Правила дорожнього руху для дітей.

Наступні правила дорожнього руху дитина повинна дотримуватися неухильно:
– тротуаром потрібно йти як можна далі від проїжджої частини;
– перед тим як перейти вулицю, потрібно зупинитися біля проїжджої частини, потім подивитися наліво і направо, а потім знову швидко наліво;
– починати переходити вулицю дозволено тільки коли загориться зелене світло світлофора;
– переходити дорогу потрібно в безпечних місцях – біля світлофора і на переході, позначеному «зеброю» або, принаймні, на перехресті – тут водії машин уважніші;
– не можна кидатися в транспортний потік стрімголовкiв.


Залишити відгук

Щоб залишати коментарі, вам необхідно войти.