Вы просматриваете: Главная > Життя школи > Всеукраїнський партнерський мистецький фестиваль «Україна – країна Здійснення Мрій-2022» – відкрито!

Всеукраїнський партнерський мистецький фестиваль «Україна – країна Здійснення Мрій-2022» – відкрито!

Всеукраїнський партнерський мистецький фестиваль
«Україна – країна Здійснення Мрій-2022» – відкрито!

Ранок 16 грудня 2022 року був недобрим. По Київський області та Києву було випущено нашим ворогом 40 ракет з Балтійського моря і Білорусі, ще були виліти літаків з кинджалами на борту. Тривога тривала з 08.10 ранку до 12.18 дня. Військові на свято Миколая до Музею давньоруського гончарства не прийшли, тому що були всі на робочих місцях. А потім вони далі лишались на робочих місцях, тому що безпека залишалась реальною, а інша частина України знаходилась під обстрілами.

  • Афіша фестивалю “Україна – країна Здійснення Мрій”.
  • “Україна – країна Здійснення Мрій.”
    Банер картини Наталії Веселицької.

Учасники заходу в Музей «Давньоруського гончарства» приїхали заздалегідь. Учні ЗЗСО №138 Шевченківського району міста Києва, вихованці студії «Краплинки» разом з керівником студії Наталією ВЕСЕЛИЦЬКОЮ і Любов’ю САГАЙДАК зустріли гостей і показали їм виставку творчих робіт «ПЕРЕМОГА – ВИМІР ЧАСУ!» і розповіли про свої мистецькі твори. Всі дитячі роботи – були учасниками і переможцями конкурсів різного рівня – від міських, всеукраїнських до міжнародних.

Центр композиції – банер «Новітній козацький прапор».
Частини банера в 2018 році створювали вчителі Шевченківського району, учні та військові із Центрального Київського шпиталю. Особливо треба згадати учнів ЗЗСО №138: Богдана ФЕЩЕНКА, Аріну ПЕТРОВСЬКУ – вони робили центр композиції за підмальовком Юрія ДРЮЧЕНКА разом з двома вчителями мистецтва Шевченківського району. Аріна в цьому році закінчує школу. Клас Богдана випустився. Активно долучалися до створення медальйонів учні початкових класів, особливо із сучасних 7-х класів, 8-го і 9-го.

Банер в подарунок Оленівським козакам, 2018.
Наталія ВЕСЕЛИЦЬКА. 1 місце на Всеукраїнському конкурсі «Козацькому роду нема переводу». За концепцію, 2022.
  • Богдан ФЕЩЕНКО з картиною «Архістратиг Михаїл» після її створення.
  • Банер «Новітній козацький прапор» в Центральному військовому штабі, 2018 рік. Оригінал знаходиться на постійнодіючий виставці «Україна – Македонія».
  • Богдан ФЕЩЕНКО і Аріна ПЕТРОВСЬКА, 2018. Зустріч з козаками з с. Оленівка. Фірмові грамоти заходу.
  • Передача банерів та інших подарунків на фронт, 2019.
Центральна частина експозиції у Вишгороді.

В 2019 році 9 дерев з Всеукраїнського мистецького фестивалю «Україна – країна Здійснення Мрій-2019» поїхали на фронт. Їх надрукували за макетом Наталії Веселицької колективи-учасники фестивалю, а десятий банер забрали до Центрального військового штабу. Всі екземпляри були підписані учнями шкіл, вчителями та громадськими діячами. На десятому екземплярі, також на звороті, є підписи козаків з Фастівського району села Оленівки.

Над прапором ви бачите картину 2022 року «Перемога – вимір часу!» Данили ОХРІМЧУКА, учня 9-А класу ЗЗСО №138 Шевченківського району міста Києва. 1 місце на Міжнародному конкурсі «Кубок КОРОЛЯ» (Україна-Британія). На фоні руїн Ірпенського будинку – сонячний годинник, який показує, що до ПЕРЕМОГИ ще трохи, хоча темряву ще розчиняти. Зліва і праворуч – гілки калини, яка є одним із символів України. Робота виконана в чорно-жовто-блакитних кольорах. Хлопець стверджує – ми, українці, здатні розчиняти темряву і повернути світло на Землю, бо в нас є Віра, Надія, Любов. Додаємо ще трохи Мудрості – і ПЕРЕМОЖЕМО! Навколо ви побачите медальйони з зображеннями війська Архистратига Михаїла із переможної композиції Київського міського конкурсу «Військо Архистратига Михаїла захищає Дерево Життя міста Києва» також вихованців студії «Краплинки» ЗЗСО №138 Шевченківського району міста Києва, робота 2017 року.

Перед навісною композицією на столику скульптурна: «Дай тобі, Боже, Україна переможе!» Назара ДУБИНИ. Триває Міжнародний мистецький багатожанровий конкурс «Країна ведмедиків».

  1. Любов САГАЙДАК з роботою сина Назара ДУБИНИ в образі Миколая.
  2. Назар ДУБИНА на виставці мистецької студії «КРАПЛИНКИ» ЗЗСО №138 «Перемога – вимір часу!» в музеї давньоруського гончарства ВІКЗ в Вишгороді.

Сувенір «Мова моя їм не подобається… в НАТО вони мене не беруть…» Галини Бєлоусової, 8 років, отримала Гран-прі на Міжнародному мистецькому конкурсі «Кубок КОРОЛЯ» (Україна-Британія). Марійка-Україна прибиває на стіну своєї хати шкуру російського ведмедя, а нижня табуретка стоїть на ведмеді з позначкою Бєлорусі.

Кіберніндзі Іллі ДУБИНИ в та Андрія ПРИХОДЬКО теж звернули увагу присутніх. У Іллі – 3 місце на Міжнародному конкурсі «Кубок КОРОЛЯ-2022» (Україна-Британія), у Андрія – в Київському міському конкурсі «Кібер-Ніндзя-2021».

Міцний воїн з дівчиною із тероборони – творча робота Ольги ДЖУВАГО, пісні якої всі присутні на концерті слухали затаїв подих.

Також приїхали для участі у виставці переможні роботи і учасники Всеукраїнського мистецького конкурсу «Art-School-2021», який проводив Національний університет імені Григорія Сковороди (Юрій БУТКО, голова журі,президент Всеукраїнського благодійного фонду «Діти – наше майбутнє» (м. Харків). Це теж роботи вихованців студії «Краплинки» (керівник Наталія Веселицька).

Світло та інтернет з’явилися о 12.20. Електорат зібрався, і ми таки провели наш захід: виступили діти – учасники виставки і переможці київських міських, всеукраїнських, міжнародних конкурсів: Назар та Ілля ДУБИНИ, Данила ОХРІМЧУК і привітали гостей зі святом Миколая. Миколай – Любов САГАЙДАК, мати Назара та Іллі, – вручила подарунки для вишгородських військових пану Сергію, їх представнику, одночасно вчителю «Захист України» ЗЗСО № 138 Шевченківського району міста Києва.

Наталія ВЕСЕЛИЦЬКА розповіла присутнім коротенько історію Всеукраїнського партнерського мистецького фестивалю «Україна – країна Здійснення Мрій». Фестиваль народився 2011 році під назвою Міжнародний мистецький фестиваль «Країна Небувалих звірів», якій щорічно проходив до 2015 року на ВДНГ України (організатори: Анжеліка АНДРІЄВСЬКА, директор Благодійного Фонду «Гармонія», заслужена артистка України; Наталія ВЕСЕЛИЦЬКА, директор видавничого центру «Майстер-Десант», видавець, дизайнер, письменниця за мотивами книги Наталії Веселицької «Пригоди малюка Ластика та його друзів із країни «Небувалих звірів», лауреата конкурсів: «Книга Донбасу-2011», Всеукраїнського фестивалю української книги «Феодосія-2011, 2013» в номінації «Дитяча література»). З 2016 року ми змінили назву на Всеукраїнський партнерський мистецький фестиваль «Україна – країна Здійснення Мрій». Заснували сучасну версію фестивалю:

Наталія ВЕСЕЛИЦЬКА

автор проєктів «Сад Любові та Радості України – країни Здійснення Мрій», «Міст ЄДНАННЯ», педагог-організатор, керівник-методист мистецької студії «Краплинки» ЗЗСО № 138 Шевченківського району міста Києва; науковий співробітником Київського літературно-меморіального музею Максима РИЛЬСЬКОГО.

Ірина ДЖУВАГО

координатор проєкту «Сад Любові та Радості України – країни Здійснення Мрій», вчитель-методист, вчитель мистецтва ліцею ім. Валерія Молчанова №38 Шевченківського району міста Києва.

Юрій ДРЮЧЕНКО

голова художнього напрямку журі Всеукраїнського мистецького фестивалю «Україна – країна Здійснення Мрій», голова Спілки художників-чорнобильців НСХУ, автор сучасного логотипу міста Києва та його ключів.

В 2016 році Наталія ВЕСЕЛИЦЬКА та Ірина ДЖУВАГО стали співробітниками ЗЗСО №138 Шевченківського району міста Києва, отримали підтримку проєкту від адміністрації школи в лиці Оксани АДАМЕНКО та її заступників, а також творчо налаштованного колективу школи.

Наталія ВЕСЕЛИЦЬКА від засновників і партнерів фестивалю подякувала Владі ЛИТОВЧЕНКО, директору Вишгородського історико-культурного заповідника, за запрошення для проведення 1 дня фестивалю і виставки «ПЕРЕМОГА – ВИМІР ЧАСУ!», яка має триватиме в Музею давньоруського гончарства з 16 грудня 2022 року до 15 січня 2023 року.

Також, велика подяка від засновників фестивалю партнерам фестивалю і творчим особистостям, які долучаються до організації та його проведення.

Виступив Олександр ЗУБЧЕНКО, науковий співробітник ВІКЗ «Музею історії Вишгорода». Він зауважив на тому, що в усі віки наш сьогоднішній ворог не давав нам спокійно жити. Настав час його перемогти і зажити спокійно та щасливо.

До творчої співпраці долучився Іван ЛІСНИК, який потрапив на наш захід випадково, але вже є перспективи майбутньої співпраці, бо він виявився митцем і гончарем.

Особливо треба виділити ГО «Федерація жінок за мир у всьому світі» (голова Правління Тетяна КОЦЕБА). Дякуємо за чудові подарунки військовим і смачний стіл для них, який в той же день передали їм через пана Сергія.

Подарунки від учнів ЗЗСО № 138 Шевченківського району міста Києва та ГО «Федерація жінок за мир у всьому світі» були вручені пану Сергію, представнику від військових, які були в цей день на робочих місцях, але вітання та подарунки наші захисники отримають все ж таки отримають.

  1. Листівки для захисників від учнів 1-А і 4-А класів ЗЗСО №138 «Дякую тобі, український воїне!»
  2. «Миколайчики» від учнів 5-х класів.
  3. Кава «GRONAT GOLD», молочний шоколад «Любімов», Всеукраїнська газета «Справи сімейні» від ГО «Федерація жінок «За мир у всьому світі» (Голова Тетяна КОЦЕБА).
  4. Мило і вологі серветки від польських партнерів Федерації «Тратва».
  5. Подарунки розмістили у фірмових пакетах ГО «Федерація жінок «За мир у всьому світі» (Голова Тетяна КОЦЕБА).

Завдяки «Федерації» передали військовим до столу бутербродів і смаколиків: печиво, вафлі, цукерки, чай та інші смачні ласощі.

Вітальне слово від себе та Юрія ДРЮЧЕНКА сказав Олександр КУЛІК.

Також смачно погодували гостей заходу. Данилі ОХРІМЧУКУ, автору картини «Перемога – вимір часу!» 16 грудня виповнилось 16 років. Учасники заходу його привітали і смачно покоштували торт з горішками за його здоров’я та побажали йому наснаги, здійснення Мрій.

А головне, всім нам ПЕРЕМОГИ та МИРУ.

Запрошені гості привітали присутніх.

Очікувалися дистанційні виступи:

1. Оксани АДАМЕНКО, директора ЗЗСО № 138 Шевченківського району міста Києва.

2. Тетяни КОЦЕБИ, Голови правління ГО «Федерація жінок за мир у всьому світі».

3. Володимира ПАВЛОВА, голови ГО «Київський обласний центр «Гуманної педагогіки» (підрозділ центру «Центр духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія»).

Але через військові події не відбулися. Хоча один із виступів ми отримали в запису. Наводимо поздоровлення Володимира ПАВЛОВА.

Відбувся майстер-клас «Золота рибка країни «Здійснення Мрій» – вийшли пречудові рибки. Саме їх за задумом Наталії ВЕСЕЛИЦЬКОЇ, керівника-методиста мистецької студії  «Краплинки» ЗЗСО № 138 Шевченківського району міста Києва, зловили Миколайчики-рибаки для того, щоб ті виконували бажання українців. На заході панувала атмосфера радості та присутнім було світло на душі. Рибки учасники майстер-класу лишили в музеї.

  • Наша казка така: “Український Миколайчик зловив на свій спінінг ЗОЛОТУ РИБКУ. І тепер вона виконує найкращі бажання українців. Головне: ПЕРЕМОГА УКРАЇНИ. МИР. ДОБРОБУТ. РАДІСТЬ!”

Дякуємо за світлини, відео, пряму трансляцію на ФБ Олександру КУЛИКУ, Ользі МОРОЗОВОЇ, Наталії ВЕСЕЛИЦЬКІЙ.

Потужно і гучно періодично лунало: «Дай тобі, Боже, Україна переможе!» В добру путь, «Україна – країна Здійснення Мрій»! «Щедрий Миколай-2022» – НАРОДИВСЯ!

Наталія ВЕСЕЛИЦЬКА
членкиня Національної спілки журналістів України
19 грудня 2022 року

Світлини з виставки
  • Святкуємо день народження Данили ОХРІМЧУКА.
  • Солодки подарунки вишгородським військовим. І не тільки солодкі.

Метки: , , ,


Залишити відгук

Щоб залишати коментарі, вам необхідно войти.