Вы просматриваете: Главная > Життя школи > Відкрито! Всеукраїнський партнерський фестиваль “Сковородинське коло”. День 1.

Відкрито! Всеукраїнський партнерський фестиваль “Сковородинське коло”. День 1.

Відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського партнерського фестивалю “Сковородинське коло”. День 1, 28 листопада. Зустріч відбулася теплою, змістовною і енергетичною, як завжди буває в колі друзів, які давно і плідно співпрацюють. В нашому колі “МІСТ ЄДНАННЯ” є нові яскраві імена, які відомі поцінювачам творчості яскравих особистостей в світі мистецтва і культури: Петра ПРИСТУПОВА, Олени О’ЛІРИ, Юлії САК.
Київських школярів також привітали партнери-організатори фестивалю: Оксана АДАМЕНКО, директор ЗЗСО #138 Шеченківського району міста Києва, Тетяна КОЦЕБА, Голова правління ГО “Федерація жінок за мир у всьому світі”, Володимир ПАВЛОВ, голова ГО “Київський обласний центр гуманної педагогіки”.
Свої вітання учасникам фестивалю передав онук Максима РИЛЬСЬКОГО Максим ГЕОРГІЙОВИЧ і побажав гарного свята шановному панству.
Діти і дорослі в оригіналі почули неперевершену гру на бандурі та спів Петра ПРИСТУПОВА віршів Григорія СКОВОРОДИ, які він літературно адаптував сучасною мовою, мали змогу з ним поспілкуватися, пролунав в запису виступ Олени О’ліри, письменниці, перекладачки, літературознавеці і Юлії САК, актриси, поетеси і режисера (причиною нашої незустрічі “вживу” стала відсутність світла та інтернету – наші сучасні реалії).
Учні шкіл: 138 Шевченківського району (директор Оксана АДАМЕНКО) і 232 Оболонського району (директор Вікторія РИЖОВА) шкіл міста Києва познайомилися з сковородинською творчістю літературного гуртка “Молодіжний клуб” БДТ Шевченківського району міста Києва (директор Людмила МАНЧАК, керівник гуртка Тамара КОТЕЛЯ), учнів і вчителів української мови і лератури ЗЗСО #138 Шевченківського району міста Києва – пролунали вірші Григорія СКОВОРОДИ (адаптація текстів сучасною українською мовою Петром ПРИСТУПОВИМ) в запису. Ці ролики готувалися спеціально до дня народження Григорія СКОВОРОДИ.
Артем МОВСЕСЯН, учень 9-А класу ЗЗСО #138 розповів про життя та творчість Григорія СКОВОРОДИ і про те, як він обійшов класи школи в ролі Сковороди, розповідая про філософа, вчителя і просвітителя. Цю ідею йому запропонувала Зоя ЛІВИНСЬКА, вчитель української мови і літератури, заступниця директора з навчально-виховної роботи, яка побачила також портретну сходність Артема зі Сковородою.
На фіналі урочистого відкриття шкільне телебачення ЗЗСО №138 “Schoolunior-138” здійснило показ фільму “Сад Любові та Радості”, який посів 3 місце на Всеукраїнському фестивалі “Україна-сад”, який проходив в Києві в жовтні 2022 року. Виступив Ілля ДУБИНА, учень 8-А класу ЗЗСО #138 і розповів про те, яку участь особисто він брав у створенні фільму. Цей фільм розповідає про спільну посадку троянд, хостів, туй учнями ЗЗСО #138 разом з партнерами ГО “Федерація жінок за мир у всьому світі” (голова правління Тетяна КОЦЕБА) восени 2021 року до дня ВЧИТЕЛЯ. Трохи гумору і гарного настрію треба нам всім.
Дай нам БОЖЕ! Україна переможе!
Бо наше Сковородинівське коло, в якому біля 20 організацій-партнерів і яскраві творчі особистості, пам’ятає заповіді “Садівника ЩАСТЯ” Григорія СКОВОРОДИ. Ми знаємо, що щаслива людина сіє навколо себе зернятка щастя.
Щасливою, заможньою бачимо ми нашу країну. Нашу Землю.
Нехай підуть геть з Землі ти, хто сіє розбрат і нещастя. Земля для щасливих людей, які вміють любити, трудитися і творити добро і сіяти КРАСУ навколо себе!

“Щастя залежить, друже, тільки від твого серця.
Бо всі ми народжені задля ЩАСТЯ!”
Григорій СКОВОРОДА


Залишити відгук

Щоб залишати коментарі, вам необхідно войти.